Pawełek Wiki

Pawełek – baton z nadzieniem (toffi, adwokatowe, śmietankowe, czekoladowe, wiśniowe) oblany mleczną czekoladą produkowany przez LOTTE Wedel sp. z.o.o. Został wymyślony w 1982 roku. Produkcję rozpoczęto wiosną 1987 roku.

Każdy batonik składa się z pięciu prostokątnych cząstek wypełnionych nadzieniem.
Skład: czekolada mleczna (miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, serwatka mleczna w proszku, tłuszcz mleczny, emulgatory- lecytyna sojowa i E476, aromat), cukier, syrop glukozowy, tłuszcz roślinny częściowo utwardzony, spirytus (zawartość to 5% na jeden batonik, nadaje lekko alkoholowy posmak).



Dodaj komentarz






Dodaj

Komentarze

Smakosz, Dodany: 01.12.2017, 09:26
Moja siostra przedawkowała Pawełki chociaż brała je zgodnie z waszymi zaleceniami. Pozywam Was do sądu. Proszę o szybki kontakt. Znajdźcie adwokata

© 2013-2024 PRV.pl
Strona została stworzona kreatorem stron w serwisie PRV.pl